Hoppa till innehåll

Automatisk omkontroll för INSTA

  1. Aktiverar automatiskt omkontroll för INSTA
    a. Aktivering för organisation
    b. Aktivering för kund
    c. Aktivering för kontrakt

När en INSTA-kontroll underkänns ska en omkontroll göras inom 30 dagar. För att administratören ska slippa skapa en ny kontroll efter en underkänd kontroll kan man aktivera en automatisk omkontroll. Denna koppling görs på webben.

Två saker måste vara på för att en omkontroll ska skapas:

  • Tjänsten Automatically recreate inspection if it fails (recreate_failed_inspection) ska vara aktiverad för hela installationen. Den sätts inte på en roll, en organisation, en kund eller ett kontrakt, och den kan inte slås på i steg 1a–1c nedan. Saknas den skapas ingen omkontroll, även om Tillåt omkontroll är aktiverat. Kontakta Avista om du är osäker på om den är på.
  • Tillåt omkontroll ska vara aktiverat för kontrollen, enligt steg 1a–1c nedan.

Hur användaren själv är kopplad till organisation, kund eller kontrakt påverkar inte om en omkontroll skapas.

  • Omkontroll skapas för den eller de kvalitetsprofiler som blir underkända
  • Omkontrollen skapas när den underkända kontrollen avslutas och rapporteras in. Om utfallet av en redan avslutad kontroll ändras i efterhand skapas ingen omkontroll
  • Omkontrollen får som startdatum den dag underkännandet kommer in till servern, och som slutdatum en kalendermånad senare. Det blir 28 till 31 dagar, beroende på månad, och inte alltid 30. Om kontrollen rapporteras in först när mobilen synkroniserar räknas startdatumet från synkroniseringen
  • Omkontrollen kopplas automatisk till samma schemarad som huvudkontrollen var utförd på

1. Aktivera automatisk omkontroll av INSTA

Section titled “1. Aktivera automatisk omkontroll av INSTA”

Ska alla kunder och kontrakt som är kopplade till organisation ha omkontroll så aktivera den för organisationen.

Två saker att känna till:

  • Har ett kontrakt eller en kund egna inspektionsinställningar gäller de i stället för organisationens. Närmaste nivå som har sparade inställningar gäller: kontrakt före kund, kund före organisation.

  • Inställningen kopieras till kontrollen när kontrollen skapas. Aktiverar du Tillåt omkontroll i efterhand gäller det kontroller som skapas därefter. En kontroll som redan finns behåller den inställning den fick.

  • Gå till Inställningar > Organisation

  • Markera organisation

  • Klicka på knappen INSTA inställningar

  • Gå till fliken Inspektionsinställningar

  • Aktivera Tillåt omkontroll. Tryck på Spara

Ska alla kontrakt som är kopplade till kunden ha omkontroll så aktivera den för kunden.

  • Gå till Kunder > Alla kunder
  • Markera Kund och Klicka på knappen Ändra kund
  • Klicka på knappen Inställningar
  • Gå till fliken Inspektionsinställningar
  • Aktivera Tillåt omkontroll
  • Tryck på knappen Spara

Om enbart ett kontrakt skall ha omkontroll så aktivera den för kontraktet,

  • Gå till Kunder > Alla kunder
  • Markera Kund och öppna visningen av kontrakt genom att klicka på det lilla krysset till vänster om kundnamnet
  • Markera kontrakt och klicka på knappen Ändra kontrakt
  • Klicka på knappen Inställningar
  • Gå till fliken Inspektionsinställningar
  • Aktivera Tillåt omkontroll
  • Tryck på knappen Spara

Om personuppgifter